Επιρροή των φαρμάκων στην οδήγηση.

Πήγαινε κάτω

Επιρροή των φαρμάκων στην οδήγηση.

Δημοσίευση από The Diki Την / Το Δευ Ιουν 07, 2010 1:12 am

Επιρροή στην οδήγηση έχουν κυρίως τα Νευροληπτικά φάρμακα δηλαδη η αιθανόλη (οινόπνευμα) , ηρεμιστικά , αντικαταθληπτικά , αντιψυχωτικά και διεγερτικά.

Όλες οι παραπάνω κατηγορίες έχουν δράση στο Νευρολογικό σύστημα και ανάλογα με το είδος τους προκαλούν καταστολή , μείωση των αντανακλαστικών , μείωση ευαισθησίας της αίσθησης , του χώρου και τα διεγερτικά , υπό ορισμένες συνθήκες , εκνευρισμό και μείωση αισθήματος αυτοσυντήρησης .

Οι υπόλοιπες όλες κατηγορίες φαρμάκων πιθανόν να έχουν παρενέργειες σε σχέση με τη δράση του Νευρολογικού συστήματος , αυτές όμως δεν μπορούν να θεωρηθούν ως επικίνδυνες για έναν φυσιολογικό λόγο τρόπο οδήγησης.

Βέβαια για οδήγηση σε οριακές καταστάσεις πρέπει να λαμβάνεται υπ'όψιν κάθε είδους παρενέργεια των φαρμάκων έστω και αν αυτή δεν έχει σχέση με το Νευρολογικό σύστημα αλλά με άλλα συστήματα του οργανισμού π.χ. παρενέργειες απο φάρμακα στο Πεπτικό σύστημα μπορούν να δημιουργήσουν δυσφορία και ενόχληση η οποία οδηγεί σε μείωση της προσοχής και των αντανακλαστικών .
Το ίδιο ισχύει και με οποιαδήποτε κατάσταση πόνου .

Αντιυπερτασικά , καρδιολογικά φάρμακα κάθε είδους , αντιβιωτικά , αντιμυκητιακά και διάφορες άλλες κατηγορίες ΜΗ Νευροληπτικών φαρμάκων ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ αυτά καθε αυτά που να επιρεάζουν μια φυσιολογική οδήγηση .

Σε ακραίες όμως καταστάσεις πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί από την ίδια την πάθηση ! ! !

Γενικώς άνθρωποι υπό θεραπεία κάθε είδους πρέπει να παίρνουν σοβαρά τις συνέπεις της αρρώστειας τους και της θεραπείας που ακολουθούν σε σχέση με τα αντανακλαστικά τους τα οποία είναι απαραίτητα για μια φυσιολογική οδήγηση .

Μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με την οδήγηση δημιουργείται απο την υπερβολικά εκτεταμένη χρήση των παραπάνω αναφερθέντων Νευροληπτικών φαρμάκων και της αλκοόλης π.χ. ενώ η χρήση ενός άλλου ηρεμιστικού δίνει στον χρήστη την εντύπωση της ηρεμίας και της ομαλοποίησης της συμπεριφοράς αυτό δεν είναι δυνατόν συνεκτιμήσει και την μείωση των αντανακλαστικών που του επιφέρουν παρα μόνο σε δύσκολη κατάσταση και τραγικά αποτελέσματα .

Καλό είναι λοιπόν όλοι μας να γνωρίζουμε πολύ καλά την επίδραση των φαρμάκων τα οποία λαμβάνουμε όταν πρόκειται να ακολουθήσει οδήγηση σε οριακές καταστάσεις . ;)[b]
avatar
The Diki
Hayabusa Member
Hayabusa Member

Αριθμός μηνυμάτων : 18
Ημερομηνία εγγραφής : 18/04/2010
Ηλικία : 34
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Moto : Hayausa K8

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης